Styrelse och ledning

Vår styrelse kombinerar en djup erfarenhet av företagsledning med en stor kunskap om vår sektor och en gemensam vision för framgång. Vi ser fram emot att välkomna nya mångsidiga och värdeskapande talanger till vårt team när koncernen fortsätter att växa.

STEFAN CHARETTE
STYRELSENS ORDFÖRANDE

Stefan Charette är en svensk affärsman och ordförande och investeringsansvarig för Athanase Industrial Partners Ltd. Hans nuvarande uppdrag omfattar olika positioner inom Athanase Industrial Partners Group där han är ordförande och styrelseledamot i de börsnoterade bolagen Distit AB, Charette Capital AB, Carhold Holding AB, Alcadon Group AB, Kitron ASA, Anralk Holding AB och Actic Group AB.

Stefan har en examen i finans från Cass Business School i London och en ingenjörsexamen från Kunliga Tekniska Hogskolan (Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm).

Aktieinnehav i företaget: 21,533,160

GUSTAVE GEISENDORF
VERKSTÄLLANDE DIRECTOR

Gustave Geisendorf är VD för Zutec sedan mars 2020 och har arbetat på posten sedan dess. Han har betydande erfarenhet av företagstransformationer och han har haft operativa roller, bland annat som verkställande direktör för Domino’s Pizza Scandinavia. Tidigare har Gustave haft roller inom corporate finance och private equity som direktör på Citigroup och Lehman Brothers och som portföljförvaltare på Folksam.

Gustave har en BSc i internationell ekonomi och företagsekonomi från Uppsala universitet i Sverige och en MSc i finans från Cass Business School i London.

Aktieinnehav i företaget: 5,427,103

Teckningsoptioner i bolaget: 2,950,000

MIKAEL NAESSTROEM
DIREKTÖR

Mikael tog en MBA från Edinburgh Business School 2018 och en DIHM i marknadsföring från IHM Business School 2002. Han har erfarenhet som distributörskontoansvarig, marknadsföringsansvarig, marknadsföringsdirektör och är för närvarande Vice President of Commercial Excellence and Marketing hos AMETEK.

Mikael tillför koncernen gediget internationellt kommersiellt ledarskap och ledaregenskaper. Han har en dokumenterad erfarenhet av att driva tillväxt och förändring i konkurrensutsatta affärsmiljöer genom starkt ledarskap, teambuilding och förändringsledning. Mikael har en utmärkt kommunikationsförmåga, ett självsäkert och entusiastiskt sätt och har en oändlig motivation att lyckas.

Aktieinnehav i företaget: 130,000

 

ERIK GABRIELSON
STYRELSELEDAMOT

Erik Gabrielson är utbildad jurist från Lunds universitet och har erfarenhet från styrelsearbete i flera privata och börsnoterade mjukvaruföretag.

Andra uppdrag: Styrelseledamot i Elanders AB, Carl Bennet AB, Lifco AB, ECG Vinivest AB, ECG Vignoble AB, Allegresse AB, Athanase Industrial Partners II AB, styrelseordförande i Redoma Recycling AB och Eldan Recycling AS, extern firmatecknare i Advokatfirman Vinge AB och Advokatfirman Vinge Skåne AB. Han utsågs till styrelseledamot den 22 maj 2020.

Aktieinnehav i bolaget: 866,620

GARETH BURTON
DIREKTÖR

Gareth Burton är en erfaren chef inom byggprogramindustrin och har nyligen varit VD för Thinkproject. Gareth Burton tjänstgjorde först som icke-verkställande direktör på Thinkproject innan han tog över som VD 2019. Han ledde framgångsrikt Thinkprojects imponerande tillväxt sedan 2019 och försäljningen av företaget till EQT i december förra året. Före Thinkproject hade Gareth Burton en karriär som CIO inom olje- och gasindustrin, byggbranschen och FinTech-programvaruindustrin. Han har också lett en global serviceverksamhet för Motorola och haft ledande befattningar på BT. Gareth Burton har en examen i teknisk matematik och deltog i Insead Business School International Executive Program.

Han börjar som direktör den 6 oktober 2021.

MELANIE DAWSON
STYRELSELEDAMOT

Melanie har omfattande och praktisk erfarenhet av att implementera BIM och digitalt byggande från sin mångsidiga byggkarriär under de senaste 15 åren. Hon har haft en rad olika utmanande ledarskaps- och omvandlingsroller för ledande byggföretag innan hon startade sitt eget konsultföretag för BIM och digitalt byggande år 2020, Origin7 Ltd. Melanies ledarskap har varit avgörande för att leverera många högprofilerade projekt inom den offentliga och privata sektorn i Storbritannien och Europa.

Hon har varit styrelseledamot sedan september 2021.

Aktieinnehav i företaget: 0

Oberoende till
Företagsledning: Ja
Större aktieägare: Ja

PER ÅKERMAN
STYRELSELEDAMOT

Per Åkerman tog en civilingenjörsexamen vid fakulteten för teknisk teknik vid Lunds universitet 1991.

Han har stor erfarenhet inom bygg- och fastighetssektorn från ledande befattningar inom Skanska både i Sverige och internationellt, t.ex. som vice VD i Sverige och Polen samt VD för Skanska Industrial Solutions AB. Nuvarande styrelseuppdrag inkluderar börsnoterade Serneke Group AB (styrelseledamot och vice ordförande). Han utsågs till styrelseledamot den 22 maj 2020.

Aktieinnehav i bolaget: 875,000